Det er en rekke smøremidler å velge mellom. Først og fremst er det det silikonbaserte eller vannbaserte smøremidlet å velge mellom. Så er det også smøremidler med forskjellige smaker, ting som er ment spesielt for analsex og de som gir en forsinkende effekt på orgasme. Det er også de som inneholder stoffer som gir kvinnen en ekstra kilende følelse som kan forsterke gleden.

Vannbasert glidemiddel

Et vannbasert glidemiddel er best hvis du bruker kondom samtidig. Noen smøremidler med silikon kan påvirke gummien i kondomet negativt. Dette gjelder hovedsakelig silikonkondomer, men noen ganger vet du kanskje ikke hva kondomet er laget av, for å være veldig trygg, bruk et vannbasert glidemiddel.

Vannbasert glidemiddel flekker mye mindre enn silikonbasert, men smørefølelsen varer ikke så lenge, så du må kanskje bruke mer av dette smøremidlet. Det vannbaserte smøremidlet gir heller ingen flekker som en silikonbasert kan gjøre.

Hvis du vil ha et smøremiddel med smak, er disse alltid vannbaserte. Et vannbasert glidemiddel med smak kan gjøre deg og partneren din mer lekende, og det kan øke lysten betydelig.

Silikonbaserte smøremidler

Disse smøremidlene beholder smørbarheten mye lenger enn vannbaserte smøremidler. Men som jeg skrev ovenfor, kan dette skade kondomer som er silikonbaserte. Det kan også skade sexleketøy som er laget av silikon. Dessverre flekker disse smøremidlene mye mer og kan også etterlate permanente flekker på klær og laken.

Kombinerte smøremidler og massasjeolje

Det finnes også smøremidler som også kan brukes som massasjeolje. De gir ikke alltid like god smøreeffekt, men det er praktisk å kunne bruke samme middel til både massasje og som smøremiddel.

Hvis det kombinerte produktet også er smaksatt, kan du få mange morsomme sexspill der du kan smake til utløsning.